13 Ağustos 2022 Cumartesi

Gaziantep'in Meşhur Sokak Lezzeti Nohut Dürümü Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram nohut (1 su bardağı)
  • 300 gram kemik (İlikli daha lezzetli olur)
  • 1,2 litre su (6 su bardağı)
  • 25 gram tereyağı (1 dolu yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Tepeleme)
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Soğan, biberli bahdeniz peyvazı (Maydanoz salatası)
  • Yarım kuru soğan (Orta boy)
  • Yarım kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Dürüm için;

  • Kızarmış parmak patates
  • Tırnak pide
  • Yarım limon

    Nasıl Yapılır?

  • Nohudu pişirmeden 12-16 saat arası suda ıslatın.
  • Nohudu 2-3 suyunu değiştirip süzün.
  • Nohut, kemik ve ölçülü suyu düdüklü tencerede 1 saat kısık ateşte pişirin.
  • Normal tencerede kapağı kapalı orta ateşte 1,5 saat pişirin.
  • Pişecek nohudun püre olacak şekilde iyice yumuşaması gerekiyor. Nohut piştikten sonra süzün kemiklerini ayırın.
  • Salatası için soğan ve biberi ince ince piyazlık doğrayın.
  • İnce kıydığınız maydanozla birlikte geri kalan malzemeleri de katıp karıştırın.
  • Patatesi dilimleyip kızartın. Geniş tavaya yağları ekleyin.
  • Eriyip ısınınca baharatları ve nohudu ekleyip, hafif ezerek karıştın.
  • Tırnak pideye nohudu yayın. Üzerine az patates, bolca salata ve limon sıkıp dürüm yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder