Malzemeler
- 4 adet domates
- 1 kapya biber
- 1 kaşık tereyağ
- 1 kaşık un
- 1 kaşın salça
- yarım bardak süt
- tuz, pulbiber, karabiber
- 1 tavuk bulyon
- 1 lt sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Tereyağımızı erittikten sonra unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
- Unun kokusu çıktıktan sonra salçamızı ekleyip karıştıralım.
- Rendelediğimiz domatesler ve doğradığımız kapya biberi ekleyip 3-4 dk pişirelim.
- Tavuk bulyonu ekleyelim, sıcak suyuda koyduktan sonra blenderdan geçirelim.
- Süt ve baharatları ekleyip pişmeye bırakalım. Kaşar peynir ya da kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder