Malzemeler
- 8-10 adet dilinmiş taze ekmek
Arası için:
- 1 haşlanmış patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Üzeri için:
- Ekmek kırıntısı
- 1 yumurta
- Tuz
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatese biraz tuz koyulup ezilir püre kıvamına getirilir.
- Kaşarlar rendelenip hazır edilir.
- Ekmeklerin kenar kısımları bıçakla kesilip bir kenara alınır.
- İç kısımları merdaneyle inceltilir.
- Ortasına bir tatlı kaşığı patates püresi, bir miktarda rendelenmiş kaşar peyniri koyulup üçgen şeklinde kapatılır.
- Kenarlarının yapışması için çatal ile bastırılır. Hafif miktarda su da kullanabilirsiniz yapışması için.
- Ekmeklerin hepsi bu şekilde hazırlanır.
- Kestiğimiz kenarlar da rondoda çekilip ufalanır.
- Ayrı bir kaba 1 yumurta kırılıp tuz serpilir. İyice çırpılır.
- Hazırlanan üçgen dilimler önce yumurtaya sonra da ufalanmış ekmeklere bulanıp kızgın yağa bırakılır.
- Arkalı önlü pembeleşene kadar kızartılır. Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder