Malzemeler
- 1 kilo balık biberi
- Elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Kaynamış su
Nasıl Yapılır?
- Balık biberlerimizi tavada közlüyoruz. Tek taraflı da közleyebilirsiniz.
- İsteğe bağlı kavanoza yerleştiriyoruz. İyice boşluk bırakmayacak şekilde sarımsağı kavanozum iki üç köşesine koyuyoruz.
- Kavanoz dolduğu zaman üzerine bir kaşık şeker bir kaşık tuz ve sirkeyi ekleyelim.
- Ben kavanozun yarısına kadar sirke koydum devamını sıcak su ile doldurdum.Siz isterseniz hepsine sirke koyabilirsiniz üzerine de zeytinyağı koyup kapağı sıkıca kapatıp ters çevirdim
- 15 vs 20 gün sonra tüketebiliriz deneyenlere afiyet olsun 😊
Not: ben bir kavanoz sadece közledim kalan biberlerimi normal turşu yaptım aynı uygulamayla yaptım sadece içeriğinde zeytin yağı yok
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder