24 Ağustos 2022 Çarşamba

Közlenmiş Balık Biberi Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo balık biberi
  • Elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Kaynamış su

    Nasıl Yapılır?

  • Balık biberlerimizi tavada közlüyoruz. Tek taraflı da közleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı kavanoza yerleştiriyoruz. İyice boşluk bırakmayacak şekilde sarımsağı kavanozum iki üç köşesine koyuyoruz.
  • Kavanoz dolduğu zaman üzerine bir kaşık şeker bir kaşık tuz ve sirkeyi ekleyelim.
  • Ben kavanozun yarısına kadar sirke koydum devamını sıcak su ile doldurdum.Siz isterseniz hepsine sirke koyabilirsiniz üzerine de zeytinyağı koyup kapağı sıkıca kapatıp ters çevirdim
  • 15 vs 20 gün sonra tüketebiliriz deneyenlere afiyet olsun 😊
  • Not: ben bir kavanoz sadece közledim kalan biberlerimi normal turşu yaptım aynı uygulamayla yaptım sadece içeriğinde zeytin yağı yok 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder