Malzemeler
- 1.5 kg kırmızı erik
- 1 kg toz şeker
- 1 ç.k limon tuzu
Nasıl Yapılır?
- Erikler çekirdeklerinden ayıklanır ve istenilen şekilde doğranır.
- Ben dörde böldüm fazla dağılmaması için.
- Erikleri tencereye alıp üzerine şekerini ekliyoruz.
- Tencerenin ağzı kapalı şekilde 1 gece bekletiyoruz.Eriklerin suyunu bırakması için.
- Ertesi günü tenceremizi ocağa alıyoruz.
- Kaynayınca kısık ateşe alıp üzerinde ki köpükleri temizliyoruz.(eğer suyu gözünüze az geldiyse 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz pişirmeye başlamadan önce. ).
- 10 dk kadar kaynattıktan sonra limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp kapatıyoruz ocağı.
- Ben sıcak olarak kavanozlayıp vakumlama yapıyorum.
- Siz isterseniz iyice soğutup kavanozlayabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder