24 Ağustos 2022 Çarşamba

Erik Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • 1.5 kg kırmızı erik
  • 1 kg toz şeker
  • 1 ç.k limon tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • Erikler çekirdeklerinden ayıklanır ve istenilen şekilde doğranır.
  • Ben dörde böldüm fazla dağılmaması için.
  • Erikleri tencereye alıp üzerine şekerini ekliyoruz.
  • Tencerenin ağzı kapalı şekilde 1 gece bekletiyoruz.Eriklerin suyunu bırakması için.
  • Ertesi günü tenceremizi ocağa alıyoruz.
  • Kaynayınca kısık ateşe alıp üzerinde ki köpükleri temizliyoruz.(eğer suyu gözünüze az geldiyse 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz pişirmeye başlamadan önce. ).
  • 10 dk kadar kaynattıktan sonra limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp kapatıyoruz ocağı.
  • Ben sıcak olarak kavanozlayıp vakumlama yapıyorum.
  • Siz isterseniz iyice soğutup kavanozlayabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder