24 Ağustos 2022 Çarşamba

Konserve Menemen Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • 6 kg domates
  • 500 gr yeşil biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 yemek kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra bıçakla tabanlarına artı şeklinde derin olmayan çizikler atalım. Domatesleri önce kaynar suyun içerisine alalım ve 2-3 dakika kadar bekletelim.
  • Ardından domatesleri buzlu suya atalım ve bir kaç dakika da burada bekletelim. Çizik attığımız yerden domateslerimizin kabuklarını soyalım. Bu yöntemle domateslerin kabuklarını çok daha kolay soyabileceksiniz.
  • Tüm domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.
  • Derin bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğranmış yeşil biberleri ekleyerek 1-2 dakika kavuralım.
  • Biberlerin rengi döndükten sonra doğradığımız domatesleri ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar pişmeye bırakalım. Ara ara karıştırmayı unutmayalım. Domatesler pişerken bizlerde kavanoz kapakları ve kavanozları kaynatarak sterilize edebiliriz.
  • Domateslerimiz suyunu saldıktan sonra üzerine tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
  • Ocağı kapatalım ve sıcakken menemenimizi kavanozlara dolduralım. Burada kavanozların kapak atmaması için sıcakken doldurmalısınız.
  • Kavanozların kılavuz kısmını kağıt havlu ile sildikten sonra kaynattığımız kapaklarla sıkıca kapatalım. Bu aşamada gereğinden fazla sıkarak kavanozun diş atmasına sebep olmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Kavanozlarımızı ters çevirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra kışlık konserve menemenlerimizi güneş almayan serin bir yerde muhafaza edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder