Malzemeler
- 6 kg domates
- 500 gr yeşil biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 2 yemek kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra bıçakla tabanlarına artı şeklinde derin olmayan çizikler atalım. Domatesleri önce kaynar suyun içerisine alalım ve 2-3 dakika kadar bekletelim.
- Ardından domatesleri buzlu suya atalım ve bir kaç dakika da burada bekletelim. Çizik attığımız yerden domateslerimizin kabuklarını soyalım. Bu yöntemle domateslerin kabuklarını çok daha kolay soyabileceksiniz.
- Tüm domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.
- Derin bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğranmış yeşil biberleri ekleyerek 1-2 dakika kavuralım.
- Biberlerin rengi döndükten sonra doğradığımız domatesleri ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar pişmeye bırakalım. Ara ara karıştırmayı unutmayalım. Domatesler pişerken bizlerde kavanoz kapakları ve kavanozları kaynatarak sterilize edebiliriz.
- Domateslerimiz suyunu saldıktan sonra üzerine tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
- Ocağı kapatalım ve sıcakken menemenimizi kavanozlara dolduralım. Burada kavanozların kapak atmaması için sıcakken doldurmalısınız.
- Kavanozların kılavuz kısmını kağıt havlu ile sildikten sonra kaynattığımız kapaklarla sıkıca kapatalım. Bu aşamada gereğinden fazla sıkarak kavanozun diş atmasına sebep olmamaya dikkat etmelisiniz.
- Kavanozlarımızı ters çevirelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra kışlık konserve menemenlerimizi güneş almayan serin bir yerde muhafaza edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder