1 Ağustos 2022 Pazartesi

Ev Ekmeği Yanmaz Tavada Tarifi

 

Malzemeler

  • 5- 6 su bardağı kadar un (hamurum toparlanmasına göre ekleyebilir veya azaltabilirsiniz)
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya

    Nasıl Yapılır?

  • Kuru maya, tuz ve suyu hamur kabına alalım karıştıralım. Unu azar azar karıştırarak ekleyelim.
  • Toparlanan hamuru bir köşeye alıp üzerine nemli bez yada havlu kapatıp 20 dk dinlenmeye bırakalım.
  • Yanmaz yapışmaz tavamızı önceden ısıtalım.
  • Bezeleri büyüklü yada küçüklü ekmeğinizi ne boyutta yapmak isterseniz ona göre merdane ile açıp tek tek arkalı önlü pişirin. Benim yaptığım hamurdan 15 adet ekmek çıktı. Şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder