Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi
Malzemeler
- 4 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Pul biber, kekik, kimyon, karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Uygun bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Yoğurdu, salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Son olarak sıvı yağı ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz.
- Tavukları temizliyoruz ve fazla derilerini kesiyoruz.
- Üzerine içinin de iyi pişmesi için çizikler atıyoruz.
- Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice sürüyoruz.
- Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarıyor. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder