1 Ağustos 2022 Pazartesi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet kalçalı but
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber, kekik, kimyon, karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük soğan
  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Uygun bir karıştırma kabına alıyoruz.
  • Yoğurdu, salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Son olarak sıvı yağı ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz.
  • Tavukları temizliyoruz ve fazla derilerini kesiyoruz.
  • Üzerine içinin de iyi pişmesi için çizikler atıyoruz.
  • Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice sürüyoruz.
  • Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarıyor. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder