6 Ağustos 2022 Cumartesi

Ev Yapımı Doğal Ketçap Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet kuru soğan
  • 2 kg domates
  • Yarım kg kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sirke

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan doğranır yağda karamelize edilir. Domates, sarımsak, kapya biber ve elma doğranır soğanın üzerine eklenir.
  • Domates yumuşayınca şeker, tuz ve karabiber eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir ve blender dan geçirilir.
  • Sirke eklenir karıştırılır, kıvam alıncaya kadar kapak kapalı bir şekilde pişirilir.
  • Daha sonra süzgeçten geçirilir. Sterilize edilmiş şişelere sıcak doldurulur ve yine sterilize edilmiş yeni kapaklar ile sıkı kapatılır.
  • Şişeler ters bir şekikde tencereye alınır. Şişelerin yarısına gelecek kadar su eklenir ve 5 dk kaynatılır.
  • Şişeler bu şekilde soğuduktan sonra düzeltilir ve serin karanlık bir yerde 1 yıl muhafaza edilir.Deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder