Malzemeler
- 3 adet kuru soğan
- 2 kg domates
- Yarım kg kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sirke
Nasıl Yapılır?
- Soğan doğranır yağda karamelize edilir. Domates, sarımsak, kapya biber ve elma doğranır soğanın üzerine eklenir.
- Domates yumuşayınca şeker, tuz ve karabiber eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir ve blender dan geçirilir.
- Sirke eklenir karıştırılır, kıvam alıncaya kadar kapak kapalı bir şekilde pişirilir.
- Daha sonra süzgeçten geçirilir. Sterilize edilmiş şişelere sıcak doldurulur ve yine sterilize edilmiş yeni kapaklar ile sıkı kapatılır.
- Şişeler ters bir şekikde tencereye alınır. Şişelerin yarısına gelecek kadar su eklenir ve 5 dk kaynatılır.
- Şişeler bu şekilde soğuduktan sonra düzeltilir ve serin karanlık bir yerde 1 yıl muhafaza edilir.Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder