Malzemeler
- 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet büyük soğan
- 1 kg taze börülce
- 6 adet orta boy domates
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Börülceleri yıkayın, uçlarını kesin fasülye doğrar gibi küçük parçaları kesin.
- Börülcelerin iri taneli olanları sırf tanelerine çıkarın böylece yemekte de güzel görüntü oluyor.
- Tencerede soğan ve zeytinyağına kavurun ardından börülceleri ekleyin 5 dakika kadar kapağını kapatarak orta kısık ateşte hafif sararmasını bekleyin.
- Ardından domates tuz ve kırmızı biberini ekleyip kapağını kapatın 10 dakika kadar pişirin.
- En son suyunu ekleyin yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ege’nin vazgeçilmez olan börülce lezzetini mutlaka deneyin👌🏼 afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder