6 Ağustos 2022 Cumartesi

Taze Börülce Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 kg taze börülce
  • 6 adet orta boy domates
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı kaynar su

    Nasıl Yapılır?

  • Börülceleri yıkayın, uçlarını kesin fasülye doğrar gibi küçük parçaları kesin.
  • Börülcelerin iri taneli olanları sırf tanelerine çıkarın böylece yemekte de güzel görüntü oluyor.
  • Tencerede soğan ve zeytinyağına kavurun ardından börülceleri ekleyin 5 dakika kadar kapağını kapatarak orta kısık ateşte hafif sararmasını bekleyin.
  • Ardından domates tuz ve kırmızı biberini ekleyip kapağını kapatın 10 dakika kadar pişirin.
  • En son suyunu ekleyin yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ege’nin vazgeçilmez olan börülce lezzetini mutlaka deneyin👌🏼 afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder