16 Ağustos 2022 Salı

Ev Yapımı Ketcap Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 kilo domates
  • 2 kilo kapya biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük baş sarımsak
  • 2 yaprak defne
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tane kişniş
  • 3-4 adet karanfil
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı iri tuz (Damak tadına göre ayarlayın)
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı sirke

    Nasıl Yapılır?

  • Domates ve kapya biberleri yıkanır. Hepsi doğranarak büyük bir tencereye alınır. Üzerine soyulmuş soğan ve sarımsaklar eklenir ve ocağa alınır. Kaynayana kadar kapağı kapalı sonra açık pişecek.
  • Temiz bir tülbente defne, karabiber, kişniş, karanfil koyulur sıkıca bağlanır. Kaynayan domateslerin içine bırakılır. Tüm sebzeler iyice pişip ,kabuğundan ayrılmaya başlayana dek ara ara karıştırarak pişirilir.
  • Baharat kesesi tencereden çıkarılır  blender yardımıyla pürüzsüz olana dek çekilir. Tam bir ketçap kıvamı yakalamak için ardından mutlaka elekten geçirilir.
  • Sos tekrar tencereye alınır ve ketçap yoğunluğuna gelene dek kaynatılır. Sıvıyağ ve sirke eklenir. Şeker, tarçın ,yenibahar ve zerdeçal eklenir. Tadına bakarak tuz ilavesi yapılır. ➡️
  • Sıcakken baharatlar çok anlaşılmıyor bu yüzden çok fazla ekleme yapmayın. Soğudukça baharat tadı çok güzel oturup belirginleşiyor.
  • Sıcak sıcak kapatıp ters çeviriyoruz  lütfen yeni kapak kullanın. ➡️ bu ölçüden 370 ml 10 kavanoz çıktı. Afiyet olsun 😋❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder