Malzemeler
- 6 kilo domates
- 2 kilo kapya biber
- 1 orta boy soğan
- 1 küçük baş sarımsak
- 2 yaprak defne
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tane kişniş
- 3-4 adet karanfil
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı iri tuz (Damak tadına göre ayarlayın)
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1/2 (yarım) kahve fincanı sirke
Nasıl Yapılır?
- Domates ve kapya biberleri yıkanır. Hepsi doğranarak büyük bir tencereye alınır. Üzerine soyulmuş soğan ve sarımsaklar eklenir ve ocağa alınır. Kaynayana kadar kapağı kapalı sonra açık pişecek.
- Temiz bir tülbente defne, karabiber, kişniş, karanfil koyulur sıkıca bağlanır. Kaynayan domateslerin içine bırakılır. Tüm sebzeler iyice pişip ,kabuğundan ayrılmaya başlayana dek ara ara karıştırarak pişirilir.
- Baharat kesesi tencereden çıkarılır blender yardımıyla pürüzsüz olana dek çekilir. Tam bir ketçap kıvamı yakalamak için ardından mutlaka elekten geçirilir.
- Sos tekrar tencereye alınır ve ketçap yoğunluğuna gelene dek kaynatılır. Sıvıyağ ve sirke eklenir. Şeker, tarçın ,yenibahar ve zerdeçal eklenir. Tadına bakarak tuz ilavesi yapılır. ➡️
- Sıcakken baharatlar çok anlaşılmıyor bu yüzden çok fazla ekleme yapmayın. Soğudukça baharat tadı çok güzel oturup belirginleşiyor.
- Sıcak sıcak kapatıp ters çeviriyoruz lütfen yeni kapak kullanın. ➡️ bu ölçüden 370 ml 10 kavanoz çıktı. Afiyet olsun 😋❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder