Malzemeler
- 1 su bardağı tepeleme irmik
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- Yarım çay bardağı ceviz
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Bardak ölçümüz su bardağı 250 ml çay bardağı 150 ml
Nasıl Yapılır?
- İlk önce tavamıza sıvıyağ ve tereyağını koyalım, erimeye yakın unu, irmiği ilave edelim ve pembeleşinceye dek karıştıralım, içine cevizide koyalım, hafif kavuralım.
- Şerbet için; süt, su, şekeri ayrı bir kapta karıştıralım ve helvamıza azar azar ilave edelim ve durmadan karıştıralım.
- Şerbetini çekince altını kapatalım ve kapağını kapatıp 5dk dinlendirelim.
- Dondurma kaşığıyla tabağımıza koyalım isteğe göre ister ceviz ister antep fıstığıyla servis yapalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder