16 Ağustos 2022 Salı

Irmik Helvası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı tepeleme irmik
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

Bardak ölçümüz su bardağı 250 ml çay bardağı 150 ml 

Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce tavamıza sıvıyağ ve tereyağını koyalım, erimeye yakın unu, irmiği ilave edelim ve pembeleşinceye dek karıştıralım, içine cevizide koyalım, hafif kavuralım.
  2. Şerbet için; süt, su, şekeri ayrı bir kapta karıştıralım ve helvamıza azar azar ilave edelim ve durmadan karıştıralım.
  3. Şerbetini çekince altını kapatalım ve kapağını kapatıp 5dk dinlendirelim.
  4. Dondurma kaşığıyla tabağımıza koyalım isteğe göre ister ceviz ister antep fıstığıyla servis yapalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder