21 Ağustos 2022 Pazar

Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?

 



Malzemeler

Kıyma harcı için;

  • 600 gram dana kıyma
  • 1 büyük domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kapya biber
  • 1 çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iç harcını hazırlayalım. Sebzeleri rondodan geçirelim.
  • Kıymayı bir kaba alalım. Üzerine rondodan geçirdiğimiz sebzeleri ilave edip baharatları, salçası ve sıvı yağını ekleyelip karıştıralım. Kıymalı harcımız hazır.
  • Hamuru için; unu maya ve tuzu derin bir kaba alalım.
  • 3 yemek kaşığı kadar yağ ekleyelim. Suyunu azar azar dökerek yoğuralım.
  • Mayalanmasını beklemeden bezelere bölelim. Ben 15 beze elde ettim.
  • Bezeler mandalinadan biraz büyük olacak şeklinde olsun. Bir bezeyi alalım.
  • Merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açalım. İnce açmaya özen gösterelim. Yoksa kalın oluyor.
  • Açılan hamura kaşık yardımı ile iç harçtan ilave edelim.
  • Yanmaz gözleme tavasında kapağı kapalı olacak şekilde pişirelim.
  • Orta ateşte pişecek. Lahmacun hamurunu tavaya aktarırken ben ikiye katlayıp tavada düzelttim.
  • Böyle aktarması kolaylık oluyor 😊 Kapağı kapalı piştiği zaman iç harcı kolaylıkla pişiyor.
  • Altıda kızarınca tavadan alalım. Temiz bir bezin üstüne koyalım.
  • Bu şekilde tüm lahmacunları tamamlayalım. Yanına yeşillik, ayran ile servis edelim. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder