Malzemeler
Kıyma harcı için;
- 600 gram dana kıyma
- 1 büyük domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 kapya biber
- 1 çarliston biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İlk önce iç harcını hazırlayalım. Sebzeleri rondodan geçirelim.
- Kıymayı bir kaba alalım. Üzerine rondodan geçirdiğimiz sebzeleri ilave edip baharatları, salçası ve sıvı yağını ekleyelip karıştıralım. Kıymalı harcımız hazır.
- Hamuru için; unu maya ve tuzu derin bir kaba alalım.
- 3 yemek kaşığı kadar yağ ekleyelim. Suyunu azar azar dökerek yoğuralım.
- Mayalanmasını beklemeden bezelere bölelim. Ben 15 beze elde ettim.
- Bezeler mandalinadan biraz büyük olacak şeklinde olsun. Bir bezeyi alalım.
- Merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açalım. İnce açmaya özen gösterelim. Yoksa kalın oluyor.
- Açılan hamura kaşık yardımı ile iç harçtan ilave edelim.
- Yanmaz gözleme tavasında kapağı kapalı olacak şekilde pişirelim.
- Orta ateşte pişecek. Lahmacun hamurunu tavaya aktarırken ben ikiye katlayıp tavada düzelttim.
- Böyle aktarması kolaylık oluyor 😊 Kapağı kapalı piştiği zaman iç harcı kolaylıkla pişiyor.
- Altıda kızarınca tavadan alalım. Temiz bir bezin üstüne koyalım.
- Bu şekilde tüm lahmacunları tamamlayalım. Yanına yeşillik, ayran ile servis edelim. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder