21 Ağustos 2022 Pazar

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz

Tepsinin altına sürmek için;

  • 1  tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzerine ;

  • 8 adet yeşil biber
  • 8 adet çeri domates
  • 1 baş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Bir tatlı kaşığı biber salçası, bir tatlı kaşığı domates salçası ,üç yemek kaşığı sıvı yağı karıştırarak karışımı tepsinin altına sürüyoruz.
  • Diğer tarafta iki adet kuru soğanı üç adet kapya biberi, beş adet yeşil biberi ince ince doğrayıp kıymamızı ve kuyruk yağını ilave edin.
  • Kırmızı biber, kara biber ve tuzumuzu ekleyip yoğuruyoruz .
  • Salça ve sıvı yağ karışımını sürdüğümüz tepsiye eşit olarak yayıp dilimliyoruz.
  • Üzerlerini çeri domates ,yeşil biber ve sarımsak ile süsleyip fırına veriyoruz.
  • 200 derecede pişiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder