Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasülye (Haşlanmış)
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze soğan
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Kara lahana
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Piyaz tarifimiz için soğanı yarım ay doğrayalım. Tuz atıp iyice ovalım.
- Yeşillikleri ince ince kıyalım. Yeşil soğanın sadece yeşil kısmını doğrayalım. Kara lahanayı soyma aparatı ile ince ince doğrayalım. Sarımsağı ilave edelim.
- Haşlanmış fasulyeyi ilave edelim.
- Pulbiber, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edelim. Güzel bir şekilde karıştıralım.
Fasulye piyazı servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder