Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 kutu krema
- 80 gram bitter veya sütlü çikolata
- 1 çay bardağı buz gibi soğuk su
Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, kakao, nişasta ve krema tencereye alınır ve tel çarpıcıyla sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
- Ocaktan alınır ve sıcakken içine çikolata eklenir ve karıştırılarak çikolata eritilir çikolata tamamen eriyince buz gibi soğuk su ekleyip mikserle 2 dk çırpılır. Ara ara karıştırılarak tamamen soğuması sağlanır.
- Tamamen soğuyunca kaselere pay edip dolapta bir saat dinlendirin.
- Bir gece dinlendirip, servis ederseniz daha nefis oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️
Not ; Çay bardağı ölçüsü 100 ml su bardağı ölçüsü 200 ml.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder