24 Ağustos 2022 Çarşamba

Favori Tarifiniz Olacak Pastane Usulü Supangle

 

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu krema
  • 80 gram bitter veya sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı buz gibi soğuk su

     Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, kakao, nişasta ve krema tencereye alınır ve tel çarpıcıyla sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
  • Ocaktan alınır ve sıcakken içine çikolata eklenir ve karıştırılarak çikolata eritilir çikolata tamamen eriyince buz gibi soğuk su ekleyip mikserle 2 dk çırpılır. Ara ara karıştırılarak tamamen soğuması sağlanır.
  • Tamamen soğuyunca kaselere pay edip dolapta bir saat dinlendirin.
  • Bir gece dinlendirip, servis ederseniz daha nefis oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️
  • Not ; Çay bardağı ölçüsü 100 ml su bardağı ölçüsü 200 ml.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder