24 Ağustos 2022 Çarşamba

Taze Fasulye Kavurması Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo kadar taze fasulye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet büyük domates
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeler ayıklanır ve dilediğiniz boyutta kesilir.
  • Uygun tencerede rengi biraz dönene kadar haşlanır.
  • Haşlanan fasulyeler süzülür kenarda bekletilir.
  • Başka bir tencereye sıvı yağ alınır yemeklik doğranmış soğanlar eklenir
  • 1-2 dk geçtimi minik minik doğranan sarımsaklar eklenir ve 4-5 dk kavurulur.
  • Ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler eklenir domatesler suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Son olarak haşlanan fasülyeler ilave edilir tuzu eklenir ve birkaç tur çevirdikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder