24 Ağustos 2022 Çarşamba

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş kadar sarımsak
  • 1 adet domates
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet biber
  • 2 adet küçük domates

    Nasıl Yapılır?

  • Haydi başlayalım ;) Etlerimizi kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencereye alalım üzerine 1 lt kadar su ekleyip haşlayalım.
  • Tavaya 1 çay bardağı kadar sıvı yağı ekleyip küp küp doğranmış patlıcanları kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ilave edip doğranmış soğan ve sarımsakları çok az soteleyelim üzerine doğradığımız yeşil biber ve kapya biberinde ilave edip soluncaya kadar çevirelim.
  • Haşlanan etlerin suyunu süzüp tencereye ilave edelim baharatları ekleyip 5 dk kadar pişirelim.
  • Fırın kabına önce patlıcanları yerleştirelim üzerine etli karışımı dökelim. En son dörde böldüğümüz domatesleri, biberleri ortasına 1 bütün soğan yerleştirelim.
  • Bir kapta kalan et suyundan 2 su bardağı alıp içine 1 yemek kaşığı salça ekleyip salça eriyinceye kadar karıştıralım ve yemeğimizin üzerine dökelim.
  • Üstünü ıslak yağlı kağıtla örtüp fırında 40 dk pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun yapılış videosu instagram hesabımda mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder