3 Ağustos 2022 Çarşamba

Frenk Üzümlü Cheesecake Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gr yulaflı bisküvi
  • 90 gr eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kırık fındık
  • 500 gr magerquark
  • 250 gr quark 40%
  • 1 kutu sıvı krema
  • 170 gr labne
  • 180 gr şeker
  • 80 ml sıvı yağı
  • 80 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tane vanilyalı puding
  • 2 adet vanilya şekeri
  • 250-300 gr frenküzümü

    Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için bisküviyi rondodan geçirin, tereyağı ve fındıkiçi karıştırın.
  • Pişirme kağıdı koyduğunuz kalıba bisküvili harcı eşit miktarda yayıp bardak altı yardımıyla bastırıp kenara alın.
  • Krema için gerekli malzemeyi karıştırın kek kalıbına dökün.
  • Meyveleri cheesecakein üzerine eşit miktarda yayın.
  • Kalıbın kenarlarını folyoyla kaplayın.
  • 170 dereceli fırında 50 dkk pişirin.
  • Fırının tabanına küçük bir kaba su koyun.
  • Fırından çıkan cheesecaki 1 gece buzdolabında dinlendirin. Dilediğiniz gibi süsleyin.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder