Malzemeler
- 300 gram et
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 adet havuç
- 100 gram bezelye
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince, ince doğrayıp pilavı yapacağınız tencerede sıvı yağda kavurup üzerine kuşbaşı doğradığınız etleri ve ince doğradığınız sarımsağı ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin.
- Bu arada pirinçleri güzelce yıkayıp suyunu süzün.
- Yumuşayan etlere bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Son olarak pirinç, tereyağ, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekleyerek karıştırın.
- Önce 1-2 dakika yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.
Not: Daha çabuk pişirmek için dilerseniz etleri önceden düdüklüdede pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder