13 Ağustos 2022 Cumartesi

Sebzeli Etli Pilav Tarifi

 



Malzemeler

  • 300 gram et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 100 gram bezelye
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince, ince doğrayıp pilavı yapacağınız tencerede sıvı yağda kavurup üzerine kuşbaşı doğradığınız etleri ve ince doğradığınız sarımsağı ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Bu arada pirinçleri güzelce yıkayıp suyunu süzün.
  • Yumuşayan etlere bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Son olarak pirinç, tereyağ, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekleyerek karıştırın.
  • Önce 1-2 dakika yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.
  • Not: Daha çabuk pişirmek için dilerseniz etleri önceden düdüklüdede pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder