13 Ağustos 2022 Cumartesi

Glutensiz Vegan Yumuşacık Tuzlu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı glutensiz mısır unu
  • Yarım su bardağı glutensiz un
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 çay kaşığı çörekotu
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesi rendenin ince kısmında rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz. Tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabımıza alıyoruz.
  • Ben baton kek kalıbı kullandım. Ayrıca mahlep ve isot şart değil ben ekstra tat olsun diye koyuyorum.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
  • Glutensiz tarifler çok yavaş pişiyor buna dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca her fırının pişirme süresinin farklı olduğunu da unutmayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder