Glutensiz Vegan Yumuşacık Tuzlu Kek Tarifi
Malzemeler
- 1 adet orta boy patates
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı glutensiz mısır unu
- Yarım su bardağı glutensiz un
- 1 tutam maydanoz
- 2 çay kaşığı çörekotu
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
- Patatesi rendenin ince kısmında rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz. Tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabımıza alıyoruz.
- Ben baton kek kalıbı kullandım. Ayrıca mahlep ve isot şart değil ben ekstra tat olsun diye koyuyorum.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
- Glutensiz tarifler çok yavaş pişiyor buna dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca her fırının pişirme süresinin farklı olduğunu da unutmayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder