Malzemeler
- 125 gram oda ısısında yumuşak tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı nişasta ( mısır)
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 250-300 gram un
Bulamak için;
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kabın içine yumuşak tereyağ ekleyip kalan bütün malzemeleri ilave edip yumuşak ama ele yapışmayan güzel bir hamur yoğurun unu dikkatli ekleyin.
- Hamurunuzdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü pişirin altı hafif kızarmışsa olmuş demektir.
- Yarım su bardağı şeker ve tarçını bir kabın içinde karıştırın.
- Fırından çıkan kurabiyelerinizin ilk sıcağı çıktıktan üç dört dakika sonra şeker tarçın karışımına dikkatlice bulayıp servis tabağına alıp yanında çay ve kahve ile tadını çıkarın afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder