24 Ağustos 2022 Çarşamba

Havuç Tarator Tarifi

 

Malzemeler

  • 5-6 adet iri havuç ( rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 250 gram süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 avuç kadar ceviz
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • Üzerine için;

    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığından az kırmızı toz biber
    • Ceviz

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle soyup rendelenmiş havuçları sıvı yağ eklediğiniz tavanın içerisinde yumuşayıncaya kadar kavurun.
    • Karabiber ve sebze tozu ekleyip karıştırın soğuması için bir kenara alın.
    • Sosu için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştırın soğumuş olan havuçlara ekleyip güzelce harmanlayın.
    • Üzerine için tereyağ ve sıvı yağı hafif kızdırıp toz biber ve kırılmış cevizleri ekleyip karıştırın.
    • Servis tabağına almış olduğunuz havuçların üzerine gezdirip istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder