14 Ağustos 2022 Pazar

Hazır Sanılan Sodalı Su Böreği (Buzluğa Atılabilir) Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu:

  • 3 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 çay bardağı süt
  • Tuz
  • İçi:

    • 200 gram peynir
    • Yarım demet maydanoz

    Üzerine :

    • Kalan sos
    • 1 adet yumurta
    • Biraz tereyağı

      Nasıl Yapılır?

    • Kaseye yumurta eklenir ve çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak maden suyu ve tuz eklenir ve çırpılır. Sos hazırlanır.
    • İçi için kıyılmış maydonoz ve peynir karıştırılır. Büyük bir tepsi tereyağı ile yağlanır.
    • Tepsiye kenarları taşacak şekilde ilk kat yufka serilir. İçine 2 kepçe kadar sos dökülür ve yaydırılır.
    • Üzerine 2. Kat yufka serilir ve kenarları da tepsi içine sığacak şekilde yerleştirilir. Üzerine 2 kepçe daha sos dökülür. Onun üstüne 3. Kat yufka aynı şekilde serilir ve soslanır.
    • Tepsiye 4. Yufka tıpkı 1. Yufka gibi kenarları dışarı gelecek biçimde serilir ve içine peynirli iç gezdirilir. Kenarları içe doğru katlanır. Orta boşluk parça yufka ile kapatılır ve üstü soslanır.
    • Üstüne 5. Yufka kenarları içe gelecek biçimde serilir ve soslanır. Son olarak ilk yufkanın kenarları içe doğru katlanır.
    • Boş kalan ortasına parça yufka serilir. Kalan sosa 1 yumurta kırılır. Üstü soslanır. Tepsnşn farklı yerlerine parça tereyağı yerleştirilir.
    • Önceden ısıtılan 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Dilerseniz 1 gece önceden üzerini streç ile kaplayarak buzdolabında bekletebilir ya da dondurucuya atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder