Malzemeler
- 6 adet yufka
Sosu:
- 3 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 çay bardağı süt
- Tuz
- 200 gram peynir
- Yarım demet maydanoz
- Kalan sos
- 1 adet yumurta
- Biraz tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Kaseye yumurta eklenir ve çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak maden suyu ve tuz eklenir ve çırpılır. Sos hazırlanır.
- İçi için kıyılmış maydonoz ve peynir karıştırılır. Büyük bir tepsi tereyağı ile yağlanır.
- Tepsiye kenarları taşacak şekilde ilk kat yufka serilir. İçine 2 kepçe kadar sos dökülür ve yaydırılır.
- Üzerine 2. Kat yufka serilir ve kenarları da tepsi içine sığacak şekilde yerleştirilir. Üzerine 2 kepçe daha sos dökülür. Onun üstüne 3. Kat yufka aynı şekilde serilir ve soslanır.
- Tepsiye 4. Yufka tıpkı 1. Yufka gibi kenarları dışarı gelecek biçimde serilir ve içine peynirli iç gezdirilir. Kenarları içe doğru katlanır. Orta boşluk parça yufka ile kapatılır ve üstü soslanır.
- Üstüne 5. Yufka kenarları içe gelecek biçimde serilir ve soslanır. Son olarak ilk yufkanın kenarları içe doğru katlanır.
- Boş kalan ortasına parça yufka serilir. Kalan sosa 1 yumurta kırılır. Üstü soslanır. Tepsnşn farklı yerlerine parça tereyağı yerleştirilir.
- Önceden ısıtılan 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Dilerseniz 1 gece önceden üzerini streç ile kaplayarak buzdolabında bekletebilir ya da dondurucuya atabilirsiniz.
İçi:
Üzerine :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder