10 Ağustos 2022 Çarşamba

Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket etimek

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Ben karamelize şerbet hazırladım. Siz isterseniz düz şerbete de çevirebilirsiniz.
  • Uygun bir tencereye şeker alınır ve orta ateşte şeker eriyene kadar beklenir (Dikkat edin yanmasın)
  • Eriyen şekere suyu ilave edilir. Bu sırada şeker katılaşacaktır korkmayın. Karıştırdıkça ve kaynadıkça eriyecek.  Tamamen eriyince altı kapatılır, 10 dk soğumaya bırakılır.
  • Bu sırada muhallebi hazırlanır. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler tencereye eklenir, çırpılır, tencere ocağa alınır. Kaynayıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir. Altını kapatınca vanilya ve tereyağ eklenir.
  • İlk sıcaklığını atan şerbet borcama dizilmiş etimeklerin üzerine gezdirilir. Ardından hazırlanan muhallebi etimekleri kaplayacak şekilde dökülür, soğumaya bırakılır.
  • İyice soğuyan tatlının kremşantisi hazırlanıp, üzerine yayılır ve hindistan cevizi serpilip dolaba kaldırılır. Servis edilmeden en az 3-4 saat tatlı dolapta dinlendirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder