Malzemeler
- 1 paket etimek
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Ben karamelize şerbet hazırladım. Siz isterseniz düz şerbete de çevirebilirsiniz.
- Uygun bir tencereye şeker alınır ve orta ateşte şeker eriyene kadar beklenir (Dikkat edin yanmasın)
- Eriyen şekere suyu ilave edilir. Bu sırada şeker katılaşacaktır korkmayın. Karıştırdıkça ve kaynadıkça eriyecek. Tamamen eriyince altı kapatılır, 10 dk soğumaya bırakılır.
- Bu sırada muhallebi hazırlanır. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler tencereye eklenir, çırpılır, tencere ocağa alınır. Kaynayıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir. Altını kapatınca vanilya ve tereyağ eklenir.
- İlk sıcaklığını atan şerbet borcama dizilmiş etimeklerin üzerine gezdirilir. Ardından hazırlanan muhallebi etimekleri kaplayacak şekilde dökülür, soğumaya bırakılır.
- İyice soğuyan tatlının kremşantisi hazırlanıp, üzerine yayılır ve hindistan cevizi serpilip dolaba kaldırılır. Servis edilmeden en az 3-4 saat tatlı dolapta dinlendirilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder