Malzemeler
- 1 paket kalem makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tepeleme çay kaşığı zerdeçal
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- Yarım kepçe makarna suyu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kaynamış suya 1 tatlı kaşığı tuzu ve makarnayı ilave edelim.
- 5 dakika kaynattıktan sonra zerdeçalı ilave edelim.
- 7-8 dakika daha pişirdikten sonra suyundan yarım kepçe ayıralım ve makarnayı süzelim.
- Sosu için tencereye tereyağını alalım.
- Yağ eridikten sonra krema ve fesleğeni ilave edelim.
- Ayırdığımız makarna suyunu da ilave edip sos koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatalım ve makarnayı sos ile buluşturalım.Enfes bir kıvam alıyor ve çok lezzetli oluyor.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder