21 Ağustos 2022 Pazar

Karpuz Reçeli İncir Reçeli Tadında Tarifi

 

Malzemeler

Karpuzu suda bekletmek için;

  • 2 çorba kaşığı karbonat

Reçel yapımı için;

  • Büyük ortadan ikiye bölünmüş karpuzun yarısının kabuğu
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 8 adet karanfil
  • 7 bardak toz şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • 2 çorba kaşığı kuru reyhan
  • Yarım limon suyu
  • 2 çay kaşığı limon tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak karpuzun yeşil kabuğunu patates soyar gibi soyup, küçük olacak şekilde keselim.
  • Kabımıza alıp, üzerine karbonat ve suyu koyup buzdolabında bir gece bekletelim.
  • Ertesi gün suyunu süzüp yıkayalım, pişireceğimiz tencereye alıp, üzerine toz şeker, tarçın, karanfil, tuzu ekleyip, ocağa alalım ara sıra karıştıralım.
  • Kaynayınca içine limonu sıkıp ,limon tuzunu ilave edip karıştırın altını kısıp karpuz yumuşayıp, suyunu biraz çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder