Malzemeler
- 2 orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 avuç kadar maydanoz
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu (isteyen 1 su bardağı koyabilir daha sert olur)
- 1 su bardağı kaşar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı nane
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Patatesler ikiye kesilip haşlanır. Kabuklarını asla soymayın. Yarım saat haşlamak için yeterlidir.
- Çatalı batırabiliyorsanız patatesiniz hazır demektir. Patatesler haşlanırken maydanozu, soğanı ince ince doğrayınız.
- Haşlanan patatesleri önce soğuk su dolu olan bir kaba alalım sonrasında kabuklarını soyalım. Soğuk suya alırsak kabukları daha iyi soyulur.
- Haşlanan patatesleri yoğurma kabında ezelim. Üzerine salçayı, soğanı, maydanozu, yumurtayı, baharatlarını ve tuzunu ekleyelim. Biraz karıştırıp, yoğuralım ardından galeta unu ve kaşarı da ekleyelim.
- Nazikçe yoğuralım 5 dakika yoğurma yeterli fazla yoğurmayalım.
- Elimizi sıvı yağa batırarak köfte şekli verelim ve kızgın yağda pişirelim. Piştikten sonra kağıt havluya koyarak biraz yağını alabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder