21 Ağustos 2022 Pazar

Patates Köftesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 avuç kadar maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu (isteyen 1 su bardağı koyabilir daha sert olur)
  • 1 su bardağı kaşar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı nane

Kızartmak için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesler ikiye kesilip haşlanır. Kabuklarını asla soymayın. Yarım saat haşlamak için yeterlidir.
  • Çatalı batırabiliyorsanız patatesiniz hazır demektir. Patatesler haşlanırken maydanozu, soğanı ince ince doğrayınız.
  • Haşlanan patatesleri önce soğuk su dolu olan bir kaba alalım sonrasında kabuklarını soyalım. Soğuk suya alırsak kabukları daha iyi soyulur.
  • Haşlanan patatesleri yoğurma kabında ezelim. Üzerine salçayı, soğanı, maydanozu, yumurtayı, baharatlarını ve tuzunu ekleyelim. Biraz karıştırıp, yoğuralım ardından galeta unu ve kaşarı da ekleyelim.
  • Nazikçe yoğuralım 5 dakika yoğurma yeterli fazla yoğurmayalım.
  • Elimizi sıvı yağa batırarak köfte şekli verelim ve kızgın yağda pişirelim. Piştikten sonra kağıt havluya koyarak biraz yağını alabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder