2 Ağustos 2022 Salı

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi

 



Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı buğday
  • 1 kahve fincanı nohut

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Nasıl Yapılır?

  • Buğdayları bol suda yıkayın. Nohutlar ve buğdayları 1 gece önceden suda bekletin. 1-2 kez suyunu değiştirin.
  • Ertesi gün biraz tuz ilavesiyle düdüklü tencerede haşlayın ve soğumaya bırakın. Haşlanmış varsa direkt onu kullanabilirsiniz.
  • Yoğurdu uygun bir kasede iyice çırpın. Pütürler kalmasın. Tuz ilave edin. Buğdayları ve nohutları ekleyin. Lezzet vermesi için haşlama suyundan biraz ekledim. Kıvama göre 1 su bardağı soğuk su ilave edin. Çok sıvı olmasın.
  • Zeytinyağını ısıtın ve naneyi ekleyip ocağın altını kapatın. Kesilmemesi için tamamen soğuduğunda çorbaya aktarın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun 🌸.
  • Not:

    1-Ev yoğurdu ve hazır yoğurdu karıştırıp da kullanabilirsiniz.

    2-Nohut ve buğdayları fazla haşlayıp daha sonra çorba hazırlamak için buzluğa kaldırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder