Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı buğday
- 1 kahve fincanı nohut
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Nasıl Yapılır?
- Buğdayları bol suda yıkayın. Nohutlar ve buğdayları 1 gece önceden suda bekletin. 1-2 kez suyunu değiştirin.
- Ertesi gün biraz tuz ilavesiyle düdüklü tencerede haşlayın ve soğumaya bırakın. Haşlanmış varsa direkt onu kullanabilirsiniz.
- Yoğurdu uygun bir kasede iyice çırpın. Pütürler kalmasın. Tuz ilave edin. Buğdayları ve nohutları ekleyin. Lezzet vermesi için haşlama suyundan biraz ekledim. Kıvama göre 1 su bardağı soğuk su ilave edin. Çok sıvı olmasın.
- Zeytinyağını ısıtın ve naneyi ekleyip ocağın altını kapatın. Kesilmemesi için tamamen soğuduğunda çorbaya aktarın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun 🌸.
Not:
1-Ev yoğurdu ve hazır yoğurdu karıştırıp da kullanabilirsiniz.
2-Nohut ve buğdayları fazla haşlayıp daha sonra çorba hazırlamak için buzluğa kaldırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder