Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet vanilya şekeri
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya şekeri
- Bir iki damla limon
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 2 adet krema toplam (400 ml)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 5 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Başta şerbetini hazırlayın kücük bir tencerede su ve şekeri yaklaşık 15 dk kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Keki için başta yumurtayı rengi açılana kadar çırpın ardından diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın borcamı yağlayın ve kek hamurunu borcama dökün spatula ile düzleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede alt üst ayarda kekinizi kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirin.
- Kekiniz piştikten sonra soğumuş olan şerbeti sıcak tatlınızın üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
- Muhallebi için bir tencereye muhalebinin tüm malzemelerini koyun ve güzelce karıştırın.
- Ardından tencereyi ocaga koyun ve orta ateşte muhallebi koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kaynamaya başladığı an ocaktan alın 1-2 dk beklettikten sonra kekinizin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekin üzerine bol hindistan cevizi serpin.
- 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra servis hazır afiyet olsun.
Üzeri için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder