7 Ağustos 2022 Pazar

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet vanilya şekeri

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Bir iki damla limon

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet krema toplam (400 ml)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 5 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
  • Üzeri için:

    • Hindistan cevizi

      Nasıl Yapılır?

    • Başta şerbetini hazırlayın kücük bir tencerede su ve şekeri yaklaşık 15 dk kaynatın ve soğumaya bırakın.
    • Keki için başta yumurtayı rengi açılana kadar çırpın ardından diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın borcamı yağlayın ve kek hamurunu borcama dökün spatula ile düzleyin.
    • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede alt üst ayarda kekinizi kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirin.
    • Kekiniz piştikten sonra soğumuş olan şerbeti sıcak tatlınızın üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
    • Muhallebi için bir tencereye muhalebinin tüm malzemelerini koyun ve güzelce karıştırın.
    • Ardından tencereyi ocaga koyun ve orta ateşte muhallebi koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
    • Kaynamaya başladığı an ocaktan alın 1-2 dk beklettikten sonra kekinizin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
    • Soğuyan kekin üzerine bol hindistan cevizi serpin.
    • 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra servis hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder