Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2,5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane elma
Nasıl Yapılır?
- Elmalı kek için karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alalım, şeker eriyinceye kadar çırpalım. Ben tel çırpıcı ile çırptım ancak dilerseniz mikserde kullanabilirsiniz.
- Üzerine sıvı yağ, süt, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra bir adet pişirme kağıdını tezgaha serelim. Üzerine 22x22cm boyutlarındaki borcamı yerleştirerek pişirme kağıdının fazla olan kenarlarını keselim.
- Borcamın içerisine kestiğimiz pişirme kağıdını yerleştirelim. Hazırladığımız kek harcını içerisine boşaltalım.
- Kabuğunu soyduğumuz elmayı ince dilimler halinde dilimleyelim. Ardından elma dilimlerini kek harcının üzerine dizelim.
- Hazırladığımız elmalı keki önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Pişen keki fırından alalım, daha hızlı soğuması için telin üzerine yerleştirelim.
- Soğuduktan sonra tarçın ve pudra şekeri karışımından serpiştirerek dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder