Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 yumurta beyazı(sarısı üzeri için)
- Küçük sosis(benim sosisler büyüktü ortadan ikiye böldüm)
- Susam
- Un
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt ve suyu ılıştırıp bir kaba alıyoruz.
- Şeker ve mayayıya ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurta beyazı ve yağımızıda ekliyoruz.
- Sonra un ve tuzumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyorum.
- Avucumuza sıvı yağ döküp hamuru toparlayalım ağzını kapatıp yarım saat mayalanması için kenarı koyuyoruz.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avuç içimizde açıp içine sosisi koyup kapatıyoruz.
- Sade yapmak için yine ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Yumurta sarısını sürüp susamıda attıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz pembeleşince çıkarıp servis ediyoruz. Afiyet olsun şimdiden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder