Truffle Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 paket hazır kakaolu baton kek (200 gr)

Ganaj ı̇çin;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 2 paket bitter çikolata(80 gr)
  • İsteğe göre fındık veya ceviz içi
  • Dış kaplaması için;

    • 3 paket bitter çikolata

    Süsleme için;

    • 1 paket beyaz çikolata

       Nasıl Yapılır?

    • remamızı ocağa alıp altını açarak kaynama noktasına getirelim.
    • Altını kapatıp 2 paket çikolatamızı içine atarak erimesini sağlayalım.
    • Rondodan çektiğimiz keklerimizin üzerine ganajımızı ilave ederek yoğuralım.
    • Kabımızın üzerini streç ile kaplayarak buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
    • Çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar alarak yuvarlayalım.
    • Tamamını bu şekilde yuvarladıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar daha dinlendirelim.
    • Bu sırada 3 paket bitter çikolatamızı benmari usulü eritelim.
    • Trufflemizi bir kürdana batırarak erittiğimiz çikolatamıza hızlı bir şekilde batırıp çıkartalım.
    • Tamamını batırmanız gerekmiyor.
    • Yarısına kadar çikolataya bulanmış olması yeterli.
    • Şimdi süsleme zamanı. Bir paket beyaz çikolatamızı yine benmari usulü eritelim.
    • Çikolatamızı sağlam bir buzdolabı poşetine alalım.
    • Uç kısmından çok küçük keselim.
    • Hazırladığımız trufflerimizin üzerine hızlı hareketlerle çizikler atalım.
    • Ve servise hazır.

      Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...