Malzemeler
- 3 paket hazır kakaolu baton kek (200 gr)
Ganaj ı̇çin;
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 2 paket bitter çikolata(80 gr)
- İsteğe göre fındık veya ceviz içi
- 3 paket bitter çikolata
- 1 paket beyaz çikolata
Nasıl Yapılır?
- remamızı ocağa alıp altını açarak kaynama noktasına getirelim.
- Altını kapatıp 2 paket çikolatamızı içine atarak erimesini sağlayalım.
- Rondodan çektiğimiz keklerimizin üzerine ganajımızı ilave ederek yoğuralım.
- Kabımızın üzerini streç ile kaplayarak buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
- Çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar alarak yuvarlayalım.
- Tamamını bu şekilde yuvarladıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar daha dinlendirelim.
- Bu sırada 3 paket bitter çikolatamızı benmari usulü eritelim.
- Trufflemizi bir kürdana batırarak erittiğimiz çikolatamıza hızlı bir şekilde batırıp çıkartalım.
- Tamamını batırmanız gerekmiyor.
- Yarısına kadar çikolataya bulanmış olması yeterli.
- Şimdi süsleme zamanı. Bir paket beyaz çikolatamızı yine benmari usulü eritelim.
- Çikolatamızı sağlam bir buzdolabı poşetine alalım.
- Uç kısmından çok küçük keselim.
- Hazırladığımız trufflerimizin üzerine hızlı hareketlerle çizikler atalım.
Dış kaplaması için;
Süsleme için;
Ve servise hazır.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder