24 Ağustos 2022 Çarşamba

Pratik Kurabiye (Çikolatalı) Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oda sıcaklığındaki tereyağını ve yumurtayı mikserle çırpın.
  • Pudra şekerini ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu, vanilya, nişastayı ve unu ekleyip yoğurun. Un az gelirse azar azar un ilave edebilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  • En son damla çikolatayı ekleyin ve tekrar yoğurun.
  • Elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • 10. Dakikada fırından çıkartıp bir bardak yardımıyla kurabiyeleri bastırın.
  • Ardından fırına verip 5 dakika daha pişirin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder