24 Ağustos 2022 Çarşamba

Tek Hamur 4 Çeşit Kurabiye Tarifi

 



Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin yumuşak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı ) kontrollü ekleyin
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış fındık
  • Yarım çay bardağı doğranmış kuru kayısı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin hamuru büyük bir beze yapın ve 4 eşit parçaya bölün.
  • Her 1 parçaya fıstık,1 parçaya fındık,1 parçaya kayısı,1 parçaya damla çikolata ekleyip yoğurun.
  • Ve her bezeyi ayrı ayrı rulo yapıp streç filme sarın ve 15 dk derin dondurucuda bekletin. ( bu şekilde yapıp dondurucuda saklayıp dilediğiniz zaman çıkarıp dilimleyip pişirebilirsiniz).
  • Dondurucudan çıkarıp 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
  • İyice soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder