Kışlık Konserve Domates Sosu Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 kg domates
  • 2 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sirke (60 ml)
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Domates sosu için öncelikle güzelce yıkadığımız domateslerimizi iri küpler halinde doğrayalım. Bu tarifte domateslerin kabuklarını soymanıza gerek olmuyor.
  • Ardından sarımsakları soyalım ve 2-3 parçaya keselim.
  • Derin bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız sarımsakları ekleyelim ve 1-2 dakika kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Daha sonra doğradığımız domatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak domatesler eriyene kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Bu aşamada dilerseniz kullanacağınız kavanoz ve kapakları sterilize edebilirsiniz. Bunun için kaynayan suyun içerisine önce kapakları alarak 10 dakika kadar kaynatabilirsiniz. Ardından kapakları suyun içerisinden alıp  kullanacağınız kavanozları ters çevirerek kaynatabilirsiniz.
  • Domateslerimiz eriyip suyunu saldıktan sonra blenderdan geçirelim ve püre haline getirelim. Eğer sosunuzu konsantre şekilde hazırlamak isterseniz tencerenin kapağı açık bir şekilde, istediğiniz koyuluğa ulaşana kadar kaynatabilirsiniz.
  • Kaynamaya devam eden domates sosuna tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek 10 dakika daha ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edelim.
  • Sürenin sonunda ocağı kapatalım ve sosumuz sıcakken kavanozlara dolduralım.
  • Kılavuz kısmını kağıt havlu ile silelim ve kaynattığımız kapaklarla kavanozumuzu sıkıca kapatalım.
  • Son olarak hazırladığımız kavanozlarımızı ters çevirelim ve soğumaya bırakalım. Makarnalarda, et, sebze yemeklerinin yanına kullanabileceğiniz, kışlık olarak da kolayca hazırlayabileceğiniz domates sosumuz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...