Malzemeler
- 6 kg domates
- 2 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- Yarım çay bardağı sirke (60 ml)
- 3 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Domates sosu için öncelikle güzelce yıkadığımız domateslerimizi iri küpler halinde doğrayalım. Bu tarifte domateslerin kabuklarını soymanıza gerek olmuyor.
- Ardından sarımsakları soyalım ve 2-3 parçaya keselim.
- Derin bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız sarımsakları ekleyelim ve 1-2 dakika kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Daha sonra doğradığımız domatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak domatesler eriyene kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Bu aşamada dilerseniz kullanacağınız kavanoz ve kapakları sterilize edebilirsiniz. Bunun için kaynayan suyun içerisine önce kapakları alarak 10 dakika kadar kaynatabilirsiniz. Ardından kapakları suyun içerisinden alıp kullanacağınız kavanozları ters çevirerek kaynatabilirsiniz.
- Domateslerimiz eriyip suyunu saldıktan sonra blenderdan geçirelim ve püre haline getirelim. Eğer sosunuzu konsantre şekilde hazırlamak isterseniz tencerenin kapağı açık bir şekilde, istediğiniz koyuluğa ulaşana kadar kaynatabilirsiniz.
- Kaynamaya devam eden domates sosuna tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek 10 dakika daha ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edelim.
- Sürenin sonunda ocağı kapatalım ve sosumuz sıcakken kavanozlara dolduralım.
- Kılavuz kısmını kağıt havlu ile silelim ve kaynattığımız kapaklarla kavanozumuzu sıkıca kapatalım.
- Son olarak hazırladığımız kavanozlarımızı ters çevirelim ve soğumaya bırakalım. Makarnalarda, et, sebze yemeklerinin yanına kullanabileceğiniz, kışlık olarak da kolayca hazırlayabileceğiniz domates sosumuz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder