Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram tereyağı
- 175 gram un
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sirke
İçi için;
- 2 adet şeftali
- 1 avuç vişne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
- 1 top vanilyalı dondurma
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeftalileri ince ince dilimleyerek, üzerine nişasta ve toz şekerini ilave ederek karıştırıyoruz. Vişneleri de ekliyoruz.
- Hamuru hazırlayana kadar meyveleri buzdolabında beklemeye alalım. Bu süreçte meyveler sulanacaktır.
- Hamur için tereyağı, şeker ve unu bir karıştırma kabında birleştirelim.
- Üzerine su ve sirkesini ekleyerek hamurumuzu oluşturalım.
- Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasında yuvarlak olacak şekilde açalım.
- Ortasına meyveleri dizerek, kenarlarını içe doğru kapatalım.
- Meyvelerin suyunu da üzerine gezdirelim.
- Hamurun kenarlarına toz şeker serperek 200 c fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine 1 top vanilyalı dondurma ile ılık bir şekilde tüketmenizi tavsiye ediyorum,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder