Şeftalili Ve Vişneli Galette Tarifi

 

Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram tereyağı
  • 175 gram un
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke

İçi için;

  • 2 adet şeftali
  • 1 avuç vişne
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı şeker

Üzerine;

  • 1 top vanilyalı dondurma

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeftalileri ince ince dilimleyerek, üzerine nişasta ve toz şekerini ilave ederek karıştırıyoruz. Vişneleri de ekliyoruz.
  • Hamuru hazırlayana kadar meyveleri buzdolabında beklemeye alalım. Bu süreçte meyveler sulanacaktır.
  • Hamur için tereyağı, şeker ve unu bir karıştırma kabında birleştirelim.
  • Üzerine su ve sirkesini ekleyerek hamurumuzu oluşturalım.
  • Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasında yuvarlak olacak şekilde açalım.
  • Ortasına meyveleri dizerek, kenarlarını içe doğru kapatalım.
  • Meyvelerin suyunu da üzerine gezdirelim.
  • Hamurun kenarlarına toz şeker serperek 200 c fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Üzerine 1 top vanilyalı dondurma ile ılık bir şekilde tüketmenizi tavsiye ediyorum,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...