Malzemeler
- 500 gr kızılcık
- 2 litre su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- Kızılcık şerbeti için tencereye yıkadığımız kızılcıkları alalım.
- Üzerine şeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyerek 15-20 dakika, kızılcıklar yumuşayıp rengini salana kadar kaynatalım.
- Kızılcıklar yumuşadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Kızılcık şerbetimiz soğuduktan sonra üzerine temiz bir tülbent geçirdiğimiz kabın içerisine suyunu süzelim. Tülbentte kalan posalarında güzelce suyunu sıkalım.
- Eğer kızılcık şerbetinizi hemen tüketmeyecekseniz ağzı kapaklı bir sürahi ya da kavanoza alarak dolapta saklayabilirsiniz.
- Buz gibi soğuyan, yapılışı kolay kızılcık şerbeti servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder