Malzemeler
- 2 kg şeftali
- 2 litre su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 çay kaşığı karanfil
Nasıl Yapılır?
- Şeftali kompostosu için öncelikle şeftalilerimizi güzelce yıkayalım ve kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
- Daha sonra çekirdeklerini çıkartalım ve küpler halinde doğrayalım. Burada şeftalilerinizin ezilmemesi için sert şeftaliler tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
- Derin bir tencereye şeftali kabuklarını alalım, üzerine toz şeker, çubuk tarçın, karanfil ve suyu ekleyelim.
- Ocağı açalım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını çok az kısalım ve 10 dakika kadar kaynatalım.
- Sürenin sonunda kabukları, tarçını ve karanfilleri çıkaralım.
- Doğradığımız şeftalileri tencereye alalım, 5 dakika boyunca pişirelim.
- Şeftalilerimiz yeterince yumuşacıktan sonra ocaktan alalım. Eğer kış için saklayacaksanız sıcağı ile kavanozlara dolduralım.
- Ağız kısmını sildikten sonra kapağını güzelce kapatalım ve kavanozlarımızı ters çevirelim. Bu şekilde kompostolarımızı soğumaya bırakalım.
- Eğer kompostonuzu hemen tüketecekseniz oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım. Soğuduktan sonra kaselere paylaştırarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder