15 Ağustos 2022 Pazartesi

Şeftali Kompostosu Nasıl Yapılır?

 



 Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 2 litre su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı karanfil

    Nasıl Yapılır?

  • Şeftali kompostosu için öncelikle şeftalilerimizi güzelce yıkayalım ve kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
  • Daha sonra çekirdeklerini çıkartalım ve küpler halinde doğrayalım. Burada şeftalilerinizin ezilmemesi için sert şeftaliler tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
  • Derin bir tencereye şeftali kabuklarını alalım, üzerine toz şeker, çubuk tarçın, karanfil ve suyu ekleyelim.
  • Ocağı açalım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını çok az kısalım ve 10 dakika kadar kaynatalım.
  • Sürenin sonunda kabukları, tarçını ve karanfilleri çıkaralım.
  • Doğradığımız şeftalileri tencereye alalım, 5 dakika boyunca pişirelim.
  • Şeftalilerimiz yeterince yumuşacıktan sonra ocaktan alalım. Eğer kış için saklayacaksanız sıcağı ile kavanozlara dolduralım.
  • Ağız kısmını sildikten sonra kapağını güzelce kapatalım ve kavanozlarımızı ters çevirelim. Bu şekilde kompostolarımızı soğumaya bırakalım.
  • Eğer kompostonuzu hemen tüketecekseniz oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım. Soğuduktan sonra kaselere paylaştırarak servis edelim. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder