Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 300 gram mantar
- 7-8 adet minik arpacık soğan
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet köy biberi
- 4-5 diş sarımsak
- 1 büyük boy domates
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bardak ölçüm 200 ml
Nasıl Yapılır?
- Herkese keyifli günler dilerim. Öncelikle mantarların şapka kısımlarını çıkarıp, limonla ovalayarak akan suyun altında bir güzel yıkayalım.
- Ardından minik minik keserek hazırlayalım. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayarak hazırlayalım.
- Tencereye yağı alalım yağımız kızdığımda doğradığımız tavuk göğüslerini ilave edip, 5 dakika rengi dönünceye kadar soteleyelim.
- Arpacık soğanlarını yemeklik doğradığımız kapya biber ve yeşil biberi üzerine ilave edip birkaç tur karıştıralım. Biberlerimiz yumuşayınca mantarları ilave edelim.
- Küp küp doğradığım domatesi ezdiğim sarımsağı ve baharatlarını ilave edelim.
- Sıcak suda salçayı inceltip, içine döküp karıştıralım. Tüm malzemeler birbiri ile harmanlansın.
- Kısık ateşin üzerine alıp otuz dakika pişirelim. Suyu çeken yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder