9 Ağustos 2022 Salı

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 7-8 adet minik arpacık soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 2 adet köy biberi
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 büyük boy domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bardak ölçüm 200 ml

    Nasıl Yapılır?

  • Herkese keyifli günler dilerim. Öncelikle mantarların şapka kısımlarını çıkarıp, limonla ovalayarak akan suyun altında bir güzel yıkayalım.
  • Ardından minik minik keserek hazırlayalım. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayarak hazırlayalım.
  • Tencereye yağı alalım yağımız kızdığımda doğradığımız tavuk göğüslerini ilave edip, 5 dakika rengi dönünceye kadar soteleyelim.
  • Arpacık soğanlarını yemeklik doğradığımız kapya biber ve yeşil biberi üzerine ilave edip birkaç tur karıştıralım. Biberlerimiz yumuşayınca mantarları ilave edelim.
  • Küp küp doğradığım domatesi ezdiğim sarımsağı ve baharatlarını ilave edelim.
  • Sıcak suda salçayı inceltip, içine döküp karıştıralım. Tüm malzemeler birbiri ile harmanlansın.
  • Kısık ateşin üzerine alıp otuz dakika pişirelim. Suyu çeken yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder