Malzemeler
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Dışı için;
- Toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Pudra şekersiz kurabiye için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını ekleyerek malzemeleri yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Kıvam alan hamurumuzdan parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz hamurumuzu toz şekere batıralım, pişirme kağıdına yerleştirelim. Dilerseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz ancak toz şeker kurabiyenizin daha parlak olmasını sağlayacaktır.
- Tüm hamuru şekillendirip tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim. Ardından kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder