8 Ağustos 2022 Pazartesi

Püreli Et Sote Tarifi

 

Malzemeler

Marine için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan suyu
  • Kekik

Sote için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 500g kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber 1 adet kapya biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıcak su (Üzerini geçecek kadar)
  • Tuz

Patates püresi için;

  • 4-5 adet patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

    Nasıl Yapılır?

  • Tavaya tereyağı alalım ve iyice kızdıralım.
  • Tereyağı eridikten sonra etleri atalım ve cos sesini duyalım suyunu salınca kapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  • Doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım ve bir bardak sıcak su ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  • Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
  • Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip, karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.
  • Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Patates püresi için; 4-5 adet patatesi haşladım. Kabukları soyup ezdim sıcak iken bir çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar bir çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekledim.
  • Tuz karabiber ve kimyon ekledim akışkan kıvam alana kadar karıştırdım. Kaydedin ve mutlaka deneyin bu tarifi şimdiden afiyet olsun. Sayfamı ınstagramdan da takip edebilirsiniz. cook. With. Me. E.
  • Not: Etleri marine malzemeleriyle karıştırıp, en az 5 saat bu şekilde bekletilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder