Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (tüm)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı dolusu un
İçi için;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Kenarları için;
- 1 adet yumurta akı
- Susam
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine sıvı yağ, tereyağı, yoğurt,yumurta, sirke, karbonat ,kabarma tozu,şeker ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave edin, çünkü unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan mandalina 🍊 büyüklüğünde bezeler alın,üzerini örtün.
- Daha sonra bezeyi alıp elinizle açın.
- Ortasına peyniri koyun yanlarından katlayarak kare şeklini verin. Elinizle düzeltin.
- Yanlarını yumurta akına batırın.
- Sonra susama batırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Orta kısmına yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmezi ilave edip poğaçanın orta kısmına sürün çatalla çizikler atın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder