Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 2 orta boy havuç
- 3-4 yemek kaşığı mısır (konserve)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Üzerine:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı ceviz
- Toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır?
- Rendelenen ya da ince uzun doğranan havuçlar, zeytinyağında kavrulur.
- Semizotu ayıklandıktan sonra yıkanır, suyu süzülür.
- Üzerine kavurduğumuz havuç ve mısır eklenir.
- Biraz su ve tuz ekleyerek çırptığımız süzme yoğurt salataya ilave edilir, karıştırılır.
- Havuç sotelediğimiz tavaya aldığımız tereyağında ceviz kavrulur; toz kırmızıbiber eklenir ve salatanın üzerine gezdirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder