Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su
- 1,5 su bardağı köftelik buldur
- 1 büyük boy kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demetten biraz az kıyılmış maydanoz
- 2-3 dal taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri suda haşlayın. İyice suyunu çekince köftelik bulguru ekleyin ve karıştırın. Bütünleşen bu karışımı bir kenarda yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Bu esnada tavaya sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Pembeleşen soğanlara salçaları da ekleyip 3-5dk daha kavurup altını kapatın.
- Dinlenmiş mercimeğe salçalı soğan harcını ekleyin ve yoğurarak harmanlayın. Ardından baharatları ve sebzeleri de ilave edip tekrar yoğurun.
- Elinizle parçalar koparıp şekillendirin. Her dilime limon sıkarak yemeyi de unutmayın 😋 afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder