17 Ağustos 2022 Çarşamba

Müceddere Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıcak su tam üzerine geçecek kadar
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • Tuz damak tadınıza göre

     Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimekli dişe gelecek şekilde çok eritmeden haşlayın çünkü tekrar pilavla şişeceği için.
  • Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alıp üzerine ince doğranmış soğanları ilave edip hafif pembeleştirip üzerine salçayı ilave edip 1 dakika kadar kavurup üzerine yıkanmış süzülmüş bulgurları ilave edip.
  • 2-3 dakika kavurup üzerine sıcak suyunu, karabiber ve tuzu ile edip fokurdamaya başlayınca süzülmüş mercimekleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen pilavın üzerine havlu kağıt serip 10-15 dakika demlendirip üzerine az sıvı yağında jülyen şeklinde doğradığımız soğanları soteleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder