Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıcak su tam üzerine geçecek kadar
- 1 çay kaşığı dolusu karabiber
- Tuz damak tadınıza göre
Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimekli dişe gelecek şekilde çok eritmeden haşlayın çünkü tekrar pilavla şişeceği için.
- Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alıp üzerine ince doğranmış soğanları ilave edip hafif pembeleştirip üzerine salçayı ilave edip 1 dakika kadar kavurup üzerine yıkanmış süzülmüş bulgurları ilave edip.
- 2-3 dakika kavurup üzerine sıcak suyunu, karabiber ve tuzu ile edip fokurdamaya başlayınca süzülmüş mercimekleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
- Pişen pilavın üzerine havlu kağıt serip 10-15 dakika demlendirip üzerine az sıvı yağında jülyen şeklinde doğradığımız soğanları soteleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder