Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 adet çarliston veya sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 8 – 9 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıcak su
- Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve parmak şeklinde uzunlamasına doğrayın.
- Daha sonra tuzlu suda bekletin. Tencerenizin içine zeytinyağını alın ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ve julyen şeklinde doğradığınız biberleri ilave edip soteleyin.
- Ardından salçayı ilave edip biraz kavurun.
- Daha sonra küp küp doğranmış domates ve sarımsakları ilave edip 5 dakika kadar kaynatın.
- Son olarak patlıcanları yıkayıp tencereye ilave edin.
- Tuz ,şeker ve sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve en kısık ateşte pişirin.
- İster sıcak olarak isterseniz soğuk olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder