Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 kase haşlanmış küçük parçalanmış tavuk eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kuru nane,pul biber,karabiber
- 6 bardak su
- 1 su bardağı tavuk suyu
Nasıl Yapılır?
- Yağları tencereye alalım eriyince (unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Ben kavrulmuş un kullandığım için pirinçleri attıktan sonra unu birazcık su ile açarak ilave ettim)
- Salçaları ve baharatları ilave edelim.
- Ardından tavuk suyunu ve suyu ilave edip,kaynayınca yıkanmış pirinci ilave edelim.
- Pişmeye bırakalım.
- Pirinçler yumuşayınca ocaktan alalım.
- Tencerenin kapağını kapatalım çorba biraz dinlenince pirinçler yarılır daha güzel olur. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder