22 Ağustos 2022 Pazartesi

Nuraniye Tarifi

 

Malzemeler

  • ️4 adet kabak
  • ️2 su bardağı yoğurt
  • ️2 büyük diş sarımsak
  • ️1 kahve fincanı pirinç
  • ️1 demet dereotu
  • ️4 adet taze soğan
  • ️Damak zevkinize göre tuz
  • ️Yarım çay bardağı zeytinyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri suda haşlıyoruz.
  • Kabakları rendeliyoruz.
  • Ardından bir bone yardımıyla veya birşey kullanmadan suyunu sıkıyoruz.
  • Zeytinyağını tavaya döküyoruz ardından rendelenmiş kabakları alıyoruz.
  • Sulanmaması açısından dikkatlice yüksek ateşte karıştırıyoruz.
  • Kısık ateşte, tavanın kapağını kapatırsak sulanıyor. O yüzden yapmıyoruz.
  • Dişe gelir seviyeye kadar pişiriyoruz ama asla eritmiyoruz kabakları.
  • Ocağı kapatıp soğumaya alıyoruz.
  • Bir kapta sarımsakları rendeliyoruz yoğurt ve ince kıydığımız dereotunu, taze soğanı karıştırıyoruz.
  • Süzdüğümüz pirinçleri ve kabakları soğuttuktan sonra karışıma ekliyoruz.
  • Damak zevkinize göre de tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Üzerine zeytinyağ ve toz kırmızı biber ile soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder