Malzemeler
- ️4 adet kabak
- ️2 su bardağı yoğurt
- ️2 büyük diş sarımsak
- ️1 kahve fincanı pirinç
- ️1 demet dereotu
- ️4 adet taze soğan
- ️Damak zevkinize göre tuz
- ️Yarım çay bardağı zeytinyağ
Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri suda haşlıyoruz.
- Kabakları rendeliyoruz.
- Ardından bir bone yardımıyla veya birşey kullanmadan suyunu sıkıyoruz.
- Zeytinyağını tavaya döküyoruz ardından rendelenmiş kabakları alıyoruz.
- Sulanmaması açısından dikkatlice yüksek ateşte karıştırıyoruz.
- Kısık ateşte, tavanın kapağını kapatırsak sulanıyor. O yüzden yapmıyoruz.
- Dişe gelir seviyeye kadar pişiriyoruz ama asla eritmiyoruz kabakları.
- Ocağı kapatıp soğumaya alıyoruz.
- Bir kapta sarımsakları rendeliyoruz yoğurt ve ince kıydığımız dereotunu, taze soğanı karıştırıyoruz.
- Süzdüğümüz pirinçleri ve kabakları soğuttuktan sonra karışıma ekliyoruz.
- Damak zevkinize göre de tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine zeytinyağ ve toz kırmızı biber ile soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder