18 Ağustos 2022 Perşembe

Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

 



Malzemeler

  • 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 patlıcan
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 su bardağı sıcak su

     Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan yemeği için öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım.
  • Ardından patlıcanları geniş bir kap içerisine alarak tuz serperek su ile dolduralım ve 10-15 dakika kadar bekletelim. Üzerine bir tabak kapatarak yüzeye çıkmalarını engelleyebilirsiniz.
  • Sarımsaklarımızın kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
  • Soğanında kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Yeşil biber ve kırmızı biberi de küçük küçük doğrayalım.
  • Kabuğunu soyduğumuz domatesi de küp küp keselim.
  • Tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine soğan ve sarımsakları ilave ederek hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Yeşil ve kırmızı biberi de ekleyerek biberler diriliğini kaybedinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edelim.
  • 2-3 dakika kavurduktan sonra salçayı, domatesleri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Tuzlu suyun içerisinden çıkardığımız patlıcanları da ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Son olarak yemeğimize sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Yaklaşık 25 dakika sonra, patlıcanlar yumuşadığında sade patlıcan yemeğimizi ocaktan alalım ve bir kaç dakika dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder